top of page
Zoeken
  • leukekleding

De bucket hat mag niet ontbreken in je kledingkast

De bucket hat is een mooie en praktische hoed die al heel wat jaren populair is in de mode wereld. Oorspronkelijk ontworpen door en voor vissers, is de bucket hat nu een alledaagse accessoire geworden. In deze blog zullen we de geschiedenis van de bucket hat bespreken, enkele redenen waarom je een bucket hat zou moeten dragen en de verschillende designs die beschikbaar zijn.

Geschiedenis van de bucket hat

De bucket hat werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren 1940 als een hoed voor vissers. De bucket hat werd gemaakt van waterdicht materiaal en had een brede rand om het gezicht van de visser te beschermen. In de 60 werd de bucket hat populair onder de hippiebeweging. Tegen het einde van de jaren 1980 was de bucket hat een mode-accessoire geworden dat populair was bij zowel heren als dames. Zo snel kan het gaan dus!

Wanneer draag je een bucket hat?

Een bucket hat kan op veel verschillende manieren worden gedragen en kan worden gestyled voor verschillende gelegenheden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen om een bucket hat te dragen:

  1. Bescherming: De brede rand van een bucket hat beschermt je gezicht en nek tegen schadelijke UV-straling.

  2. Outdoor-activiteiten: Als je gaat vissen, wandelen, kamperen of een andere buitenactiviteit doet, is een bucket hat een goede keuze omdat hij gemaakt is van duurzaam en waterdicht materiaal.

  3. Mode-accessoire: Een bucket hat is een veelzijdig accessoire dat kan worden gestyled met verschillende outfits en stijlen.

Wat voor design bucket hats zijn er?

Er zijn verschillende ontwerpen bucket hats op de markt verkrijgbaar, van de traditionele vissers stijl tot moderne, trendy ontwerpen. Hier zijn enkele populaire design bucket hat:

  1. Traditionele vissersstijl: De traditionele vissersstijl is een eenvoudig ontwerp met een brede rand en een laag profiel. Het is meestal gemaakt van katoen of canvas en heeft vaak een camouflagepatroon.

  2. Omkeerbare bucket hat: Een omkeerbare bucket hat heeft twee verschillende ontwerpen aan elke kant van de hoed, waardoor je hem op verschillende manieren kunt dragen.

  3. Verfraaide bucket hat: Een verfraaide bucket hat kan pailletten, borduurwerk of kralen hebben voor extra decoratie.

  4. Streetwear bucket hat: Een streetwear bucket hat heeft vaak een opvallend ontwerp en kan worden gemaakt van leer, denim of andere materialen.

De bucket hat is dus een praktische en stijlvolle hoed die geschikt is voor verschillende gelegenheden en stijlen. Met de verschillende ontwerpen die beschikbaar zijn, kun je een bucket hat vinden die perfect bij jouw persoonlijke stijl past. Succes met je zoektocht naar je nieuwe bucket hat!



7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page